Search Advertising (SEA)

Kom in contact!

Search engine advertising (SEA)

Search engine advertising betekend betaald adverteren in zoekmachines zoals Google en Bing. Kort gezegd zorgt de adverteerder ervoor dat zijn of haar advertenties zichtbaar zijn in de zoekresultaten van zoekmachines. Dit leidt tot meer websitebezoeken en uiteindelijk tot meer verkoop van producten of diensten. SEA is dan ook de basis van online marketing. Wilt u ook betere resultaten uit je Google Ads campagnes? Dan bent u bij dit marketing bureau aan het juiste adres.

Zichtbaarheid in zoekmachines

Het belangrijkste binnen SEA is zichtbaar zijn in de zoekmachines. Vooral zichtbaarheid op Google. Google is marktleider en verreweg de meest gebruikte zoekmachine. Dit maakt hun ook het belangrijkste online marketing kanaal. Bij League Media analyseren wij constant uw lopende campagne en optimaliseren waar nodig. Dit doen we op alle fronten ook uw Shopping, display en Youtube campagnes komen aan bod.

Hoe belangrijk is SEA?

Search Advertising (SEA) is de basis van elke marketing campagne. Het optimaliseren van uw website op SEO duurt lang, de zoekmachines hebben tijd nodig om alles te indexeren. Daarna gaat u de concurentie strijd aan met alle andere domeinen die graag gevonden willen worden. Met SEA bent u verzekerd van een plekje bovenaan.

 

Hoe werkt SEA?

Search Advertising betekent dat u met een advertentie in een zoekmachine kan komen te staan. Bij het aanmaken van een zoekcampagne stelt de adverteerder zoekwoorden in. De advertenties worden vervolgens op de desbetreffende zoekmachine getoond wanneer iemand op zo’n zoekwoord zoekt. Het weergeven van zo’n advertentie gebeurt veelal boven de organische zoekresultaten. De adverteerder betaalt alleen er op een advertentie wordt geklikt.

Wat zijn de kosten?

Search Advertising werkt doorgaans volgens het pay per click principe. Wanneer iemand een zoekwoord intypt in de zoekmachine, je advertentie ziet verschijnen en daar vervolgens op klikt, betaalt u een bedrag aan Google of Bing. De minimale kosten voor een klik bedragen € 0,05. De kosten die u uiteindelijk per klik betaalt zijn sterk afhankelijk van je concurrentie. De ervaring leert dat de gemiddelde kost per klik op € 0,80 cent ligt.

Google Shopping in uw marketing strategie

Google Shopping is een belangrijk onderdeel van het betaald adverteren in zoekmachines. Het doel is het online promoten en verkopen van producten. Stel, iemand is op zoek naar een paarse handdoek. Hij of zij bezoekt Google, en voert de zoekterm ‘paarse handdoek kopen’ in. Hierna presenteert Google een overzicht met verschillende aanbieders die allemaal paarse handdoeken verkopen. Dit maakt Google Shopping een vergelijkings-website voor de consument: hij of zij heeft de mogelijkheid om productfoto’s en prijzen te vergelijken. Dit is dan ook de kracht van Google Shopping. Voor u als verkoper een ideale kans!

Als verkoper van paarse handdoeken wilt u dat deze persoon uw handdoek koopt. Om dit te bereiken moet u ervoor zorgen dat uw advertentie zichtbaar is en er aantrekkelijk uitziet. League Media weet precies hoe we van Google Shopping een succes moeten maken.

Adverteren op Bing (Microsoft Advertising)

Bing is de standaard zoekmachine van Microsoft Edge. Bing heeft een andere doelgroep dan Google. Bing Ads, tegenwoordig Microsoft Ads genoemd, is een marketingplatform en werkt op een pay per click formule. Microsoft Ads bestaat uit drie zoekmachines: Bing, Yahoo search en AOL. Ook heeft microsoft meerdere zoekpartners zoals Ecosia en DuckDuckGo. Wanneer uw adverteert via Microsoft advertising, zijn uw advertenties ook zichtbaar in al deze andere zoekmachines. Op deze manier bent u overal goed zichtbaar

Bing wordt door veel ondernemers vergeten omdat de zoekmachine wordt overlopen door Google. Ondanks dat Google de meeste zoekopdrachten verwerkt, moet u Bing niet onderschatten. Zeker 20% van alle zoekopdrachten is afkomstig uit Bing. Deze doelgroep is te groot om te moeten missen. Dat weten we bij League Media ook. We zeggen altijd: In plaats van Bing te vergelijken met Google kunt u Bing het beste gebruiken in combinatie met Google. Bing is een mooie aanvulling op Google om volledig zichtbaar te zijn in de zoekmachines en bereik uit alle kanalen te realiseren. Een correcte marketingstrategie is hierbij onmisbaar. Wij van League Media helpen u hier graag bij.

Kom in contact!
+31 162 79 65 44