Hoe kunt u snel en eenvoudig uw website verbeteren? In deze post geven we praktische tips en leggen we de basisregels uit. Geef uw website een boost!

Zoek uit wie uw websitebezoekers zijn
Check altijd uw websitestatistieken, zodat u weet voor welk publiek de website gemaakt moet worden. Wat wil deze doelgroep? Hoe bekijken deze bezoekers een website? En welke informatie moeten ze snel kunnen vinden?

De boodschap
Laat de bezoeker van de website in één oogopslag weten wat de boodschap van de site is. De website kan nog zo mooi zijn, maar als dit niet duidelijk is dan is de bezoeker binnen 20 seconden weer weg.

Navigatie
De navigatie van de website moet simpel, consequent en begrijpbaar zijn voor de bezoeker. Houd de navigatie op de pagina’s hetzelfde en laat de bezoeker weten waar hij is door middel van duidelijke bewegwijzering, ook wel breadcrumbs genoemd. Zorg ervoor dat het menu leesbaar is voor Google.

Layout
De layout is erg belangrijk voor de herkenbaarheid van de website. Gebruik dus voor alle pagina’s ongeveer dezelfde layout. De pagina’s worden daardoor rustiger en het kan zelfs de navigatie overbodig maken. Gebruik niet te veel informatie op één pagina en maak goed gebruik van witruimte in en rondom de teksten op de pagina. Houd rekening met het feit dat bezoekers niet te veel willen lezen op internet en dat ze niet houden van een horizontale scroll. Wanneer u toch heel veel tekst hebt, splits deze dan op door middel van links in de tekst naar andere subpagina’s. De bezoeker kan dan zelf beslissen wat hij wel of niet belangrijk vindt.

Laadtijd
Hoe korter de laadtijd van een website, hoe beter. Als het te lang duurt gaat de bezoeker al snel naar een andere site. Verklein de laadtijd door de afbeeldingen zo klein mogelijk te maken, zonder dat de kwaliteit minder wordt.

Kleuren
Houd bij het ontwerp rekening met mensen die minder goed kunnen zien. Maak goed gebruik van contrasten. Combineer donkere en lichtere kleuren, zodat de website goed leesbaar blijft. Gebruik niet te veel kleuren door elkaar en gebruik kleuren die bij de huisstijl van het bedrijf horen.

Webbrowser en resoluties
Ontwerp uw website voor alle verschillende webbrowsers, apparaten en schermresoluties. Iedereen moet uw website kunnen bekijken.

Webdesign
Een website maken is niet moeilijk, maar een kwalitatieve, mooie en overzichtelijke website ontwerpen is niet voor iedereen weggelegd. Een goede website biedt een combinatie van kwaliteit en informatie, gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid. Gelukkig hoeft een website laten maken geen fortuin te kosten. Kijk bijvoorbeeld is hier, deze experts bouwen uw droomwebsite zonder problemen.

Laatste webdesigntips:

  • Check uw website in alle browsers
  • Bekijk zoveel mogelijk andere websites en leer ervan
  • Laat uw website checken door professionals